Spar penger når du kjøper mat

Dette er råd kanskje spesielt beregnet for fattige studenter, men også andre som ønsker å spare penger når man er og handler. Ved å handle smart.

Kjøp når det er billig

Bli en prisbevisst, og se hva ting koster, så får du en idé om hva som er dyrt og billig. Spesielt kjøtt og grønnsaker varierer mye fra uke til uke. Les flygeblad for å se hva som er «ukens kupp». Kjøttprisene varier ofte NOK 30 per kg fra uke til uke eller mer, så det er mye penger spare her. Det samme gjelder for grønnsaker. En uke vil kanskje for eksempel tomater koste NOK 20 per kg og den neste, de kan koste 45 kr / kg. Som regel er noen få grønnsaker billige i en gitt uke, så det er kanskje bedre å kjøpe bare grønnsaker den uken.

Spesielt med kjøtt kan du spare masse penger fordi kjøtt går det ann å fryse. Nesten alle typer kjøtt er billig én uke, så på den måten bør du bare kjøpe kjøtt når det er billig og fryse det ned, og spis det når du vil senere. Når alt kommer til alt, er det ikke slik at kjøtt i på noen som helst måte er dårligere uken det er billig, slik at du har alt å vinne ved å gjøre på det på denne måten. En forutsetning er at du har en fryseboks, slik at du har plass til å fryse.

Det er selvfølgelig mange andre ting som også er rimelig noen uker at du kan spare penger til å kjøpe tid. Det kan ellers være lett å glemme noe som er langt inne i noen skap krysset utløpsdatoen og han vil ikke lenger være selvfølgelig, i stedet for å spare penger.

Et annet tips når det gjelder kjøtt og sesongen er å føle seg fri til å hamstre med kjøtt på våren fordi det er billig, slik at du kan kjøpe mindre mat om sommeren når prisene er mye høyere. Prisene på kjøtt er høyere om sommeren på grunn av at det slaktes mye mindre fordi bøndene tar seg tid til å nyte godt av at dyrene kan være ute og spiser seg opp så mye som mulig før de slaktes.

Gå til den billigste butikken alltid

Selv om det er mer moro å handle på ICA eller Meny vil du spare mye penger på å kjøpe en billigere butikk som Rema eller Kiwi. Hvis du fortsatt ønsker å handle på for eksempel ICA, kan du også gjøre slik at du for eksempel en gang i måneden går til en billigere butikk og hamstrer opp og fylle opp bestandene hjemme, så kan du gå til ICA og kjøpe spesialiteter, grønnsaker og delikatesser, de andre tre uker i måneden.

Konklusjonen av alt dette er at hvis du er smart du kan spise god mat billigere.

Legg igjen en kommentar