Spare penger i hverdagen – STRØM

Spare penger i hverdagen er kanskje det lureste du kan gjøre for å få en tykkere lommebok og samtidig spare miljøet for unødvendig belastning!

Det er enkelt å slå av lysene når du forlater et rom, men det er mange andre og bedre måter å spare penger på strømregningen. Ved å spare strøm bidrar du også til å forbedre miljøet. Så det er mange gode grunner til å lette litt på strømregningen din!

1. Bytt strømleverandør: Kraftmarkedet har blitt helt fritt og deretter har alle fått rett til fritt å velge blant energileverandører som dekker det området du bor i. Sjekk nettsidene deres og se om du kan dra nytte av å bytte leverandør eller kanskje presse din nåværende leverandør ned i pris. Det er sjelden de store pengene som skal gjøres, men til gjengjeld det raskt å bytte leverandør, og med et forbruk på 5000 KWh per år, kan du enkelt spare ca 500 kr..

2. Bruk on-off klokke og AutoPowerOff: I flere verktøy kan du låne en «par-o-meter». Den lar deg koble ulike elektroniske enheter i hjemmet, og dermed se hvor mye strøm de bruker når de er på standby. Ofte er overrasket. Når du har fullført testen kan for eksempel kjøpe en på-og-av-timer som automatisk slår av og på apparater når det passer deg. Du kan også kjøpe en såkalt sparer skjøteledninger Rail, for eksempel, kan kobles til datamaskinen og TV. Dette innebærer at andre enheter som video, DVD, printer og skanner bare slås på når TV eller datamaskinen er på.
Å lære seg slike triks kan bety store gevinster på strømregningen. En gjennomsnittlig familie kunne spare 900 kroner i måneden på elektrisitet regninger bare ved å følge de vanlige rådene.

3. Bytt til sparepærer: Gamle pærer er kraftforbrukere. Hvis en pære er slått på 3 timer daglig, årlig besparelse på ca. 70 kroner for hver glødelampe du bytter til et anbefalt A-merket pære. Hvis alle nordmenn erstattet de syv lyspærer i huset med sparepærer, ville familiene i Norge sammen spare en milliard kr i året.

4. Kjøp energieffektive produkter: Store flatskjermer er populære, men mange av dem bruker tre ganger så mye energi som de gamle apparatene. Når du kjøper et nytt produkt for hjemmet ditt, bør du sjekke hvor mye energi det bruker. Selv små apparater som DVD-spillere sløsing med energi. Ut 14 av DVD og hardiskopptakere som forbruker magasinet THINK testet i 2008, tilbrakte 10 for mye energi i forhold til hva som er anbefalt.

5. Spar på de store strømsynderne: Det er store besparelser på strømregningen hvis du bruker visse hvitevarer klokt. Her er en liste over de største energiforbrukerne:

6.. Elgulv-varme (Feilmontering kan forbruke opptil 10.000,- i året).

7. Espresso Masker (På enkelte maskiner koster det over 2,- for å lage en kopp kaffe)

8. Spillmaskiner (den nye generasjonen av spillkonsoller Xbox 360 og Playstation 3 bruker mye strøm. Å la dem stå på er ingen god ide, spar opp 2000-3000,- ved å skru dem av rett etter bruk)

9. Akvarium (en ovn i en tank kan bruke opp til 2000,- i året)

10. Plasma TV (de store flatskjermer kan lett bruke energi for opptil 3000,- i året)

Dette var en rekke tips for å spare penger i hverdagen gjennom å spare på strøm!

Legg igjen en kommentar