Spare penger og gode tips for å klare dette i år!

spare penger

Vil du spare mye penger og få en bedre privatøkonomi i år? Her er noen tips på veien.
Selv om vi får skattelettelser og lave renter opplevd av å til er det fortsatt en skam å bruke penger på noe du ikke får så mye ut av. Vi har samlet 10 skarpe og lette sparetips som varmer din bankkonto i en kald tid.

1. Tøm bankkontoen din. Ha to kontoer for å håndtere din økonomi i nettbank via budsjettet du har presentert.

En konto kan du betale, og alle inntekter går til og fra her du også å betale alle faste kostnader via giro eller PBS.

På den andre kontoen, et kontantbeløp på forhånd konto, fremførbare som den første i hver måned et fast beløp. Dette lar deg enkelt administrere dine utgifter og du har en oversikt over hva du bruker penger på. Klikk over og synlighet er det første trinnet til et overskudd økonomi.

2. Prioriter sparing, slik at du bedre å redusere forbruket dyr gjeld på kredittkort mv. istedenfor å bruke pengene til pensjonisttilværelsen sparing og sparing i frie midler. Spar renten du får.

3. Når bilen trenger service eller reparasjon, og innhente anbud fra andre butikker enn der du kjøpte bilen. Forhandle prisen ned. Lag en skriftlig avtale om hva som bør gjøres. Etterspørselen for å se erstattet deler. Du kan spare tusenvis av dollar per år.

4. Sjekk ditt strømforbruk for hver måned ved å skrive ned forbruket.

Bruk TVer som bruker lite strøm og bruk parepærer, der det er mulig å spare penger.

Vask ved lave temperaturer.

Ikke la mobiltelefon ladere og lignende som sitter i en slått stikkontakt. Du sparer minst 500 kr i året.

5. Dropp fasttelefonen og flytte nummeret til din mobiltelefon. Du kan lagre rundt 1500 per år på dette. Flytt eventuelle bredbåndstilkobling til kabeltv eller trådløst bredbånd.
6. Bruk en kveld til å planlegge innkjøp basert på bud aviser.

7. Spar alltid til din kommende ferie. Bestill enten permisjon i god tid og få rabatter – eller sats på pakketurer i siste minutt. Regn også med å bruke penger på besparelser. Det er dyrt og deprimerende å gå og betale ned litt for dyrt ferie i flere måneder etterpå.
8. Shop online. Bøker, musikk, elektronikk, videospill er ofte mye billigere enn i butikkene.

9. Få deg billige forsikringer gjennom fagforeningen din. Benytt deg av alle over kort og ordninger som tilbys gjennom din fagforening eller en arbeidsplass. Spar tusenvis av kroner per år.

10. Selg det du ikke bruker eller har for mye av det private auksjonsområde qxl.no eller finn.no. Kjøp billige brukte ting også gjennom disse områdene. For eksempel klær for barn, vinter støvler, sykler. Det er mye penger å spare.

Legg igjen en kommentar