Spare Penger På Mat – Om Impulskjøp

Lurer du på hvordan du kan spare penger på mat? Oppskriften er enkel: Hold deg til handlelisten din og styr unna impulskjøp som er unødvendig.

Om innkjøp av mat og impulskjøp.

Vi ender ofte opp med å bruke mye mer penger i matbutikken enn vi hadde forventet på forhånd. Mange kan nok kjenne igjen dette scenarioet: Det skal ut å handle fordi du trenger bare å ha en pakke med brød og 2 kg poteter. Når kassepersonalet senere gir deg en regning på 143.75,- , må noe å ha skjedd i mellomtiden fordi så dyrt er ikke poteter og brød.

Impulskjøp – alt vi ikke hadde tenkt på

Selvfølgelig er det ganske enkelt – det er røkt mye mer inn i kurven enn det var ment. Hvordan den er kommet ned er det bare åpne som. Vi har til og med satt det ned. Enten det er mat eller ikke, er det impuls kjøp. Problemet med det er at det er svært syk. Man virker som du kunne bruke disse blomstrete servietter. Og lysene som samsvarer, åpenbart. Eller bok om japansk mat? Eller noen nye mat du aldri har sett før, og har fortsatt ingen anelse om du liker? Litt til barna? Et par små sokker? Og så var det 3 liter surmelk for en tier?

spare penger på mat

Impulskjøp – bare hvis du har råd til det

Det er på ingen måte noe vi mangler. Røyk er den store utgiften man virkelig burde prøve å bli kvitt permanent. Og dette er ting som vi godt kan leve uten. Spesielt hvis du har en stram økonomi, er denne dødelige. Hver eneste ting som koster riktignok ikke mye – men mange av dem. Og det er noe som kan skje når du er i matbutikken. Supermarkeder gjøre mange ting ut, slik det er ment å bli fristet av.

På den måten kan du få et tilfeldig overforbruk. Gjennomført i små porsjoner – nesten umerkelig…
Fristelser til barn – og voksne

Vi beklager vi ofte over godteri og leker i kassa tid barna over evne. Det vi glemmer er at det er gjort noe som ligner på oss. Vi bør ikke engang problemer med å få det. Vi bare hiver ting ned i handlekurven – og kjører kortet gjennom kassen.

For de som ønsker å unngå dette helt, er det bare en vei fremover. Skriv handlelister – og kjøp bare det som er skrevet på dem. På denne måten, er liksom alt fra hvem impulsive. For hvis det er noe viktig – ja, står det vel på sin handleliste.

Legg igjen en kommentar