Spare penger på mat, strøm, bil og alt annet – gode spare tips

Er du flink til å spare penger?

Skulle du helst ha spart litt mer du også, men har gått tom for gode spareteknikker?

Her har vi samlet alle de beste sparetipsene våre slik at du kan bli litt mer økonomisk.

Synes du selv at du er en økonomisk person? I så tilfelle vet du at det er en del ting som lønner seg å kjøpe brukt i steden for å kjøpe nytt. Her lister vi opp ti ting som du bør tenke på å kjøpe brukt. Alle er ting som holder kvaliteten godt og som ikke mister for mye verdi over tid. Klær, møbler og bøker – du kan spare mye på å handle brukt. Men vær kritisk, det kan være store forskjeller fra vare til vare. Folk behandler tingene sine med varierende varsomhet, så du bør forsikre deg om at det du skal kjøpe ikke harfeil og mangler.

Bruker du kontaktlinser?
Da er du nok fullstendig klar over at de ikke er gratis. Men hvis du kjøper kontaktlinser på internett kan du spare mye penger. Kjøp f.eks. kontaktlinser fra USA og dra nytte av dagens lave dollarkurs.

Hvordan spare penger på bensin?

Norge er et av verdens rikeste land. Likevel lar vi oss frustrere over de skyhøye bensinprisene. Det er imidlertid mye du kan gjøre for å spare inn på bensinforbruket ditt.

Fyll bensin på søndags kveld eller tidlig mandags morgen for da er bensinprisen lavest. Unngå å fylle bensin på en tirsdag.

Ikke la motoren gå på tomgang for lenge. Kjør av gårde med en gang du starter motoren om morgenen og prøv å planlegg kjøreturene dine utenfor rushtiden. Hvis du havner i kø og blir stående i over tretti sekunder bør du stoppe motoren og heller starte den igjen når

Sørg for at motoren er varm. En varm motor er mer effektiv enn en kald og bruker mindre bensin til å varme seg opp. Bruk motorvarmer om vinterent og kjør heller en lang tur i stedet for mange små.

Slik sparer du penger på strøm:
”Reduser behovet for energi”:

1. Oppholdsrom

Sparetips: For hver grad temperaturen senkes i et rom, spares ca 5 prosent av energien som brukes til oppvarming av dette rommet. Senkes temperaturen med 2-3 grader, vil du spare 10 prosent av årlige utgifter til oppvarming, men la ikke rommene bli for kalde. Da kjøles selve bygningskroppen ned, og du vil bruke lang tid på å få det varmt igjen. Hold dørene lukket mellom kalde og varme rom.

2. Sov/jobb og spar
Slå ned varmen om kvelden. Boligen trenger ikke å være så varm når man sover.

3. Reduser varmetap
Vinduene er vanligvis husets dårligste isolerte flater.
Sparetips: Trekk for gardiner og persienner om kvelden for å redusere varmetapet.

4. Varmeovn
Varmen må få sirkulere for at du skal få best mulig nytte av den.
Sparetips: Sett ikke møbler foran varmeovnene

Vi panter flasker, men har 2,5 mrd kroner i ubrukte gavekort.

Norske mobilbrukere bytter ikke mobilabonnement, til tross for at de tror de ville spart penger på å gjøre det. Det kom frem i en undersøkelse som ble gjennomført på oppdrag fra mobilselskapet Chess.

Flere måter å spare penger på bilen din:

1. Varmer opp motoren tar bare ca 45 sekunder til ett minutt.

2. Slå av motoren hvis du skal bli inaktiv i mer enn to minutter.

3. Eliminere jack-kanin starter; akselerere saktere når du starter fra en død stoppe. Hold en jevn hastighet når du kjører.

4. Kjøp bensin under kuleste tid på dagen fordi det er da bensinen er tetteste og derfor får du mer drivstoff konsentrasjon per volum.

5. Kjør på rundt 80 kph der gass effektivitet er best i forhold til høyere hastigheter.

6. Hold vinduene lukket for å unngå luft dra spesielt når du kjører på motorvei-hastigheter.

Hvordan spare penger på et cruise?
Det går mye penger med når du er på cruiseferie. Overskuddet til cruiseselskapene kommer av at gjestene bruker mye penger ombord på skipet.

Her er noen av de beste tipsene
Du blir rådet til å unngå å kjøpe fly og cruise
i en pakke, det er som oftest dyrt og involverer mange flybytter.

Har du aksjer i Royal Caribbean Cruise Lines eller Carnival Cruises får du mellom $50 og $200 i kreditt på cruiset. Kanskje det kan være lurt å kjøpe en liten aksjepost?

Ikke vær med på turer i land arrangert av cruiset, disse er veldig dyre og du sparer mye om du selv orker å arrangere transport til og fra severdigheten.

Spare penger på programvaren til pcen din.

Fordeler ved volumlisenser
En volumlisenskontrakt, som vanligvis gjelder i to eller tre år, kan også gi deg retten til å kjøpe flere lisenser samtidig til samme innledende rabattpris. Det er også verdt å merke seg at du hos noen produsenter kan kvalifisere deg for deres volumrabatter ved å kjøpe en blanding av deres programvaretitler, i stedet for at du kjøper flere lisenser for ett produkt.

Volumlisensavtaler kan også ha andre positive innslag som gjelder i lisenskontraktperioden. Du kan for eksempel få følgende:

Gratis programvareoppgraderinger

Teknisk kundestøtte for en angitt periode

Muligheten til å betale over tid

Automatisert lisensregistrering for å validere retten din til å bruke programvaren

Å handle på internett kan være en veldig bra måte å spare penger på. Eller rettere sagt, det kan være en bra måte å bruke mindre penger på enn om du skulle kjøpt samme varen i butikken.
Med dagens dollarkurs kan du også gjøre svært gode kjøp fra USA via internett. 26. oktober 2000 koset en amerikansk dollar 9,61 kr, mens kursen i dag ligger ned mot 5,40 kr. I forhold til kurstoppen i 2000 sparer du over 4 kroner per dollar!

Å gå til anskaffelse av noe nytt til garderoben kan ofte bli en dyr affære. Vi gir deg de mest økonomiske klestipsene nå!

Det finnes mange billige måter å fornye garderoben. Vi begynner med det morsommeste, nemmelig å dresse opp de du allerede har! Pynt opp den gamle svarte kjolen med litt blonder, perler, brosjer eller lignende. Det er ikke mye som skal til for at de gamle klærne dine kan få en helt ny look. Er du også fingernem kan du lage helt nye klær av de du har gått lei av. En gammel olabukse, kan fx: bli et kort ola-skjørt. De gamle gardinene kan bli en ballkjole. Bruk fantasien.

Byttelåne med en venn. Er du så heldig å ha en venn i noenlunde samme størrelse kan dere helt gratis doble garderoben ved å låne av hverandre.

Arve klær. Har du og noen du kjenner barn som kan arve klær etter hverandre? Det trenger ikke nødvendigvis være klær dine venner kan arve tilbake, men kanskje leker, magasiner, pynt eller lignende.

Litt matplanlegging i hverdagen kan spare deg for mye matutgifter. Her serverer vi deg noen enkle råd til bedre matøkonomi.

1: Jo flere ganger vi er i en butikk, jo større er sjansen for at vi faller for fristelen og kjøper noe dviu strengt tatt ikke trenger.

2: Butikken er lagt opp slik at de varene man oftest kjøper fører oss forbi så mange fristende varer som mulig. Finn ut mer om hvordan butikken lurer oss her.. Har vi en handleliste å holde oss til behøver man ikke å lete gjennom hyllene for å se om det er noe vi trenger. Ergo: Færre impulskjøp.

3: Er handlelisten komplett trenger vi ikke å dra flere småturer i butikken. Dermed sparer vi tid, bensinpenger, og ikke minst unngår dyre løsninger som å stikke nedom den dyre lokalbutikken for å spare tid på små innkjøpene.

Storsenter er jammen fine. De har liksom alt du trenger på ett sted. Tilsynelatende.

De fleste av oss blir fristet og lurt til og ofre alt fra 65kr til unevnelige summer for et lite måltd midt i shoppingen. Som oftest blir vi også minnet på alt annet vi kunne ha kjøpt for de pengene vi nettopp kastet bort på 25minutters etegilde rett etterpå da vi fortsetter handlerunden.

Å være singel kan være en hard økonomisk utfordring. For det første har man bare en inntekt å stole på. Man må betale utgifter som ellers hadde blitt delt, helt alene. Og mat blir stadig kastet fordi man ikke klarer å spise det opp alene. For å gjøre det litt lettere å overleve som singel har vi samlet noen tips som vil være til god hjelp.

Det første økonomiske problemet single møter på er ofte innkjøp av mat. Markedet er spekket av store økonomipakkninger til lavere kilopris. Det er ofte fristende å kjøpe disse pakkningene i stedet for en midre pakke. Alt for ofte blir for eksempel store påleggpakker stående i kjøleskapet til det er gått ut på dato, og man kunne like gjerne kjøpt en mindre pakke. Det kan være flere løsninger på dette.

Lag deg en økonomisk buffer

Du er økonomisk sårbar når du er singel siden du har bare en inntekt å stole på. Derfor bør du prøve å spare deg opp penger på en «nødkonto». Da har du penger å ta av hvis det oppstår uforutsette utgifter som: restskatt, vannlekasje, bilreparasjon osv.

Du bør også begynne å spare opp til store utgifter flere måneder i forveien. Da slipper det å bli krise når tv-lisensen eller forsikringen skal betales.

Her er noen siste spare tips:
1. Kjenn etter i alle parkeringsautomater eller spillemaskiner om det kan ligge igjen noen småkroner igjen her og der.

2. Sjekk igjennom alle handlevognane på butikken for å se om noen har glent igjen tieren sin.

3. Ta med egen pose i butikken

4. Ta med restene hjem fra restauranten

5. Lad mobilen på skolen eller jobben.

6. Rot gjennom søppelkassene i byen for å finne tomflasker.

7. Be deg selv på middag hos familie og venner annenhver dag.

Legg igjen en kommentar