Ta opp lån for å dekke depositum ?

Vurderer du å ta opp lån for å dekke depositum ved leie av bolig? Les videre om dette under.

Hva er et depositum?
De aller fleste utleierne krever et depositum som en sikkerhet i leiligheten du vil leie, dette i tilfelle det oppstår kostbare skader under leieperioden. Denne er ofte husleien multiplisert med tre, i noen tilfeller mer. I store byer er det ofte høy husleie, så dette depositumet kan være nokså høyt. Det er ikke mange som har store summer penger til overs, slik at løsningen her kan være å ta et lån for å dekke depositumet.

Forbrukslån til depositum
Du kan ta opp et forbrukslån for å dekke depositumet. Her er det vanlige krav til deg som lånetaker, du bør ha fast inntekt, være fylt 23/25 år, være fri for betalingsanmerkninger og inkasso. Har du alt på det rene skal det ikke være noe problem for deg å få et forbrukslån. Bare husk å sammenligne lånebetingelsene til flere forskjellige banker. Dette hjelper deg å ta et smart valg og du kan spare massevis av penger.

Depositumslån
Noen banker tilbyr faktisk et lån til nettopp dette formålet, så dette er verdt å sjekke før du ser på andre typer lån. Fordelen med depositumslån er at det ikke må betales tilbake, men at du kun betaler rentene på selve lånet. Hvis du en gang i fremtiden flytter fra leiligheten, tar banken bare pengene tilbake fra depositumskontoen og lånet slettes.

Hva må til for å få et depositumslån?
De fleste bankene krever at du har fast inntekt, men noen er villig til å gi et depositumslån til deg selv om du ikke har det. Ta for eksempel studenter, de har som regel ikke så god råd, så dette pleier noen banker å ta hensyn til. Du bør bare passe på at du ikke har noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Har du ikke fast inntekt, anbefaler vi at du avtaler et møte i banken om dette. Husk å ta med nødvendig informasjon, f.eks. husleiekontrakt hvor det fremkommer hva depositumet er på.

Oppsummering
Banker stiller nok høyere krav til deg om du vil ta et forbrukslån enn et depositumslån. Dette fordi du faktisk må ha nok inntekt til å betale avdrag hver måned. Men dessverre er det ikke alltid enkelt å få et depositumslån, slik at forbrukslån er det eneste alternativet for deg.

Legg igjen en kommentar