Tips for å nedbetale gjeld raskere

Her kommer noen tips til for hvordan du kan nedbetale gjeld raskere.

Noen ganger kan man havne i en situasjon hvor man blir sittende med flere dyre forbrukslån eller kredittkortgjeld. Da anbefales det at du refinansierer og får samlet all gjeld i et og samme lån. Er du riktig heldig kan dette medføre til halverte rentekostnader. Det er naturligvis smartest å betale ned gjelden, men det er ikke alltid like lett. Forbrukslånet.no gir deg noen tips her slik at du kanskje kan få betalt ned gjelden din raskere.

1. Selg unødvendige ting – Mange har verdifulle gjenstander stuet bort eller som bare står å samler støv. Vi anbefaler at du legger disse ut for salg på f.eks finn.no eller liknende salgssteder. Du vil bli overrasket over hvor mye rart folk kjøper. Dette er en fin måte å få inn ekstra penger.

2. Hvis du bor på et sted hvor det tilbys relativt bra kollektivtilbud, burde du vurdere å selge bilen din. Bilen er en pengesluker av dimensjoner og det kan fort oppstå høye, ufortusette utgifter med den. Dette kan være en fin måte å frigi litt større kapital. Du vil ikke bare få nedbetalt store deler av gjelden din, men du vil merke at utgiftene pr måned blir lavere. Bare husk på hvor mye penger du bruker på forsikring, drivstoff, veiavgift, bildekk, olje osv.

3. Skaff deg en deltidsjobb – En deltidsjobb kan hjelpe deg å betale ned gjelden din fortere. Liker du å trene kan du f.eks prøve å finne deg en deltidsjobb på et treningssenter, de har gjerne kvelds- og helgeåpent. Vil du jobbe med mennesker er det veldig ofte behov for støttekontakter i det offentlige. Dette kan være en svært givende jobb samtidig som det hjelper deg økonomisk.

4. Vær konsekvent – Bestem deg for et beløp du skal bruke på nedbetaling i måneden. Setter du et fast beløp og holder deg til det, tar det ikke så lang tid før du ser at gjelden minker. Det kan være lurt å sette automatisk trekk slik at du må følge dette hver måned.

5. Handle billigvarer i større mengder – Unngå dyre merker og butikker. Planlegg hva du skal handle og handle for hele uken når du først handler. Dette medfører til at du kun handler det du trenger og går ikke unødvendige turer innom butikken og bruker mer penger enn du trengte.

6. Slutt og røyk – Røyking og snusing skader ikke bare helsen din, det går utover lommeboken din også. Det er like greit å kutte ut først som sist.

7. Avdragsfrihet på boliglån – Om du har boliglån kan du be banken om avdragsfrihet for å bli kvitt dyr gjeld. Snakk med banken din om dette, det kan virkelig hjelpe deg på vei.

Legg igjen en kommentar