Tips for kredittkort og lån før man søker

Kredittkort og lån er attraktive for mange. Ingen tvil om det. De lar deg foreta kjøp i dag og betale senere. I likhet med lån er det viktig å være klar over at kredittkort også kan føre til en negativ kreditt historie, dersom pengene som brukes ikke betales tilbake i tide. På mange måter er derfor en søknad om et kredittkort det samme som et lån av penger. Tenk deg derfor godt om hva du trenger penger til og hvor nødvendig dette er.

Når du søker om et kredittkort må du regne med at utlånet som oftest sjekker dine eksisterende og tidligere lån og bruk av kredittkort.

Hva vil du bruke kredittkort et kredittkort på? Sørg for at du vet hvordan du vil bruke kredittkortet ditt, og hva du ønsker å kjøpe før du søker.

Husk at hver gang du bruker kortet ditt, pådrar det deg en gjeld som du må betale tilbake med renter. Det er viktig å undersøke flere kort før du bestemmer deg. Før du søker om et kort: Se hvilken rente det er på kortet og hvilken kredittgrensen du kvalifiserer for. Du ønsker å lete etter den beste løsningen før du forplikter deg til noe bestemt kort.

Pass på at du forstår vilkårene. Før du søker etter og akseptere en kort, sørg for at du forstår vilkårene og betingelsene i planen. Les gjerne det med liten skrift. Spør deg selv om du har råd til kortet. Hva er reglene for kortet og hva skjer evt. om noen regler blir brutt.. Det er derfor viktig at du leser kredittkort avtalen nøye før du signerer på den stiplede linjen – det kan være begrensninger eller forhold som ikke er åpenbare ved første øyekast.

Legg igjen en kommentar