Tips om penger og økonomi – hvordan spare penger

Når har du lært hvordan du skal tjene penger på nettet, og har en rekke innsparinger tips innarbeidet. Er tiden inne for å se på noen litt mer generelle ting om penger og økonomi. Har du kontroll over din egen økonomi? Bruker du kanskje alt for mye penger? Vet du hvor mye du bruker på faste utgifter hver måned? Er det overtrekking på kontoen din hver måned? Her er noen råd som kan hjelpe deg med å få situasjonen under kontroll.

Ta tak i økonomien. Det første skrittet for å få kontroll over økonomien er å få en oversikt over hvordan din økonomi er på vei. Hvis du ikke allerede har dette bildet, bør du sette deg ned og få de tørre fakta skrevet ned. Finn ut hvor mye gjeld du har (studiegjeld, banklån, gjeld til venner og familie, etc.) – Skriv dette tallet ned. Finn ut hvor mange ressurser du har og hva de er verdt. Dvs. du må finne ut hvor mye rabatter du har, hvor mange ting du eier, som er konvertibelt til kontanter som for eksempel bil, hus, leilighet, flat, etc. Nå har du, deretter 2 beløpene skrevet ned: et beløp som viser hvordan mye du skylder, og en som viser beløpet hvor mye du eier. Nå kan du trekke disse to beløpene fra hverandre, og så har du hva du er verdt. Er du i minus eller pluss? Dette er en veldig interessant og nyttig øvelse, og det hjelper deg til å gå videre uavhengig av hvordan din finansielle situasjon.

Lag et budsjett. Et budsjett hjelper deg å holde styr på hvor mye du bruker per måned i faste kostnader som husleie, strøm, telefon, Internett, mat, husholdningsartikler etc., kan vi alle banker opprette en såkalt budsjett kontoen. Med et budsjett linje vil automatisk bli å sette penger til side for faste utgifter. Dette betyr at du ikke trenger lenger være overrasket hver gang du får en strømregningen. Kontoen din vil følge et budsjett, som nemlig pleier å trekke en del av beløpet du må betale for regningen er på vei. Beløpet til elektrisitet regninger delt på antall måneder, som er i mellom regningene. Det er smart fordi på denne måten vil betale samme beløp hver måned for faste utgifter. På den måten, for å få en ubehagelig overraskelse hver gang du betaler en regning. Merk at du vil alltid ha uforutsette regninger, men for å minimere antall dem, og da kan et budsjett virkelig hjelpe.

De viktigste regningene. Den viktigste regningen du betaler hver måned, er ikke husleien regningen. Dette er ikke din strømregning. Det er ikke din Internett-konto, og det er ikke telefonregningen din. De viktigste regningene du betaler hver måned, er regningen du betaler deg selv! Pass på å sette inn penger på sparekonto hver måned. Det er viktig at du gjør dette i begynnelsen av måneden – ikke vent på slutten av måneden, og se om det er noe igjen. Det beste er faktisk å ta en prat med din økonomiske rådgiver og sette dette opp slik at den kjøres automatisk.

Bestemme deg for hvor mye – for eksempel. 10 % av inntekten – og ha det beløpet automatisk overført til en sparekonto hver måned. Trikset er å få automatisert sparingen, slik at du slipper å tenke på det hver måned. Men hva vil du gjøre hvis du ikke har råd til å spare noe opp med den inntekten du har? Uansett hvor lite du tjener, er det mulig å spare penger – Dette gjelder også for personer i SU. 100 kroner måneden er tikkende opp. Du kan ikke råd til ikke å spare penger.

Sett deg i skatt. Beskatning er en av de kjedelige i verden – det kan få selv den mest energiske personen til å sovner. Men skatt er derfor noe vi har til å informere seg i. Det er ingen vei rundt! Norge er et land der folk betaler høyest skatt. Derfor er det ekstra viktig å sikre at du ikke betaler for mye. Skattenettsted er et bra sted å starte hvis du vil vite mer om skatt. De har gjort en uttalelse for unge som ikke har et tak på alle de ulike skattekonsepter. Denne guiden kan nå også være perfekt hvis du er en voksen. Du finner den her.

Har du gjeld? Hvis du har gjeld på flere steder, er det en god idé å få den dyreste gjelden betales ned først. Hvordan kan vi bestemme hvilken gjeld som er den dyreste? Bestem hva du betaler i renter på ulike lån – lån med høyeste rente er den dyreste lån uavhengig av størrelsen på lånet. Når det er sagt, er det også viktig å finne ut hvilke av dine lån for å være skattemessig fradragsberettiget.

Du kan absolutt ha et lån med høye renter, men kan det skattemessig fradragsberettiget. Så dette må også tas med i regnestykket. Her er en god strategi, kan du bruke til å komme seg ut av gjeld. Du begynner å betale den dyre lån av så høy en månedlig pris på at du føler du kan håndtere. Når den dyreste lånene er betalt av deg i går i gang med den nest dyreste. De pengene du brukte til å betale for lån av dyr, bruker du nå å betale den nest dyreste av. Og så kan du fortsette til du til alle dine lån er betalt.

Lær å investere. Når du har betalt din dyrere lån av, er det på tide å begynne å investere. Hvor mye du tjener renter på bankkontoen din, 1 / 2%, 1%? Det er nok ikke mye mer enn 1%. Det er mange måter du kan få mer ut av hans penger enn å ha dem stående på bankkonto. Flere og flere nordmenn begynner å ta en andel i aksjemarkedet, og det er en god utvikling. Det kan være mye penger å tjene ved å sette sine penger i aksjer. Det gir en risiko ved å sette sine penger i aksjer, så det er viktig å ikke investere mer enn du kan tåle å tape. Det fungerer på denne måten, jo høyere risiko du er villig til å ta, jo mer kan du potensielt kan tjene og tape. Det er mange gode danske investering guider for nybegynnere – vi har noen på siden vår allerede..

Legg igjen en kommentar