Valg av lån og lånegiver

Godt å tenke på før du bestemmer långivere

Sammenlign låne avtaler
Prøv å foreta en avgjørelse som mulig før du tar et lån. Renten kan variere svært mye på privatlån og lån av et stort beløp over lengre tid, slik at forskjellen i pris av lån å være stor. Det kan være gode (og noen ganger nødvendig) å gjøre noen programmer for å finne ut hvilke långivere faktisk har vært den mest konkurransedyktige rente for deg, med mange långivere gjelder de individuelle rente. Søk, men ikke mer enn nødvendig når långivere tar kreditt til deg i forbindelse med programmet, og den påvirker ikke du positivt når du tar et lån. Så lenge du gjør et par programmer (ca 2-3) er det imidlertid vår oppfatning at merverdi for sammenligning veier opp for ulempene.

Renteperioden på lånet
Jo lengre avbetalningstid høyere totalkostnad på kreditt på at du må betale renter for en periode. En noe høyere renten er kanskje ikke et problem hvis du for å låne et mindre beløp for en kortere periode, og du vet du kan betale lånet. Dersom lånet har imidlertid lang avbetalningstid den interessen alle viktigere.

Type renter og avgifter på lån
Med mange långivere kan du velge lineær avskrivning eller trygd. Velg annuitetens betaler du samme beløp (renter + amortisering) hver måned til utlåner. Velg lineære avskrivninger er avskrivning del likt hver måned, men som interessen komponent er størst i begynnelsen så det betyr at det vil bli flere utbetalinger til utlåner først med denne avbetalingstype. Merk at ikke alle långivere tilbyr to typer avbetaling. Undersøke hvilken type pant i kraft i hver utlåner før lånet.

Legg igjen en kommentar