Valg av vinterdekk til bilen din

Ditt valg av vinterdekk eller helårsdekk.
Bilistene vil avgjøre om dekkvalget basert fra behov for kjøring. Derfor er det viktig at bilistene har tilgang til objektiv og oppdatert informasjon om sommer- og vinterdejj egenskaper.

Man kan bare vite hva som driver etter kjøreforhold og kjøre sikkert hvis du kjenner både argumenter for og imot av valg av dekk.

Vi kan ikke gi et generelt råd for eller mot vanlige vinterdekk, mens de er best på dager med is eller snø, sommeren er best både på tørr og våt vei. Den beste og sikreste dekkvalget er derfor et kompromiss, som også er avhengig av type kjøretøy og bilkjøring behov. I denne sammenheng er det viktig å være oppmerksom på at dekkbransjens informasjon om at sommeren mister grepet ved temperaturer under 7 ° C, er ikke lenger gyldig. Selv ved lave temperaturer er generelt bedre sommer enn vinter, når veien er tørr eller våt.

Valg av dekk.
Når en før vinteren setter seg selv verken sommer eller vinter, må du ta hensyn til hans kjøring behov og for dekk som bilen er normalt utstyrt med. Hvis det er viktig at bilen kan brukes hver dag hele vinteren, hvis bilen har bakhjul stasjonen, eller om bilen har meget bredt dekk, så det er verd å vinter. Kan vi ta leve med at man kan bli tvunget til å forlate bilen sitter fast, hvis det kommer en dag med mye snø, og bilen har også front hjul og dekk med normal bredde, slik at du kan gå trygt gjennom vinteren i god sommer.

Enten du velger sommeren eller vinteren, så det er spesielt viktig om vinteren med tilstrekkelig slitebanen dybde. Loven sier minst 1,6 mm, men vi anbefaler minst 3 mm, for vinterbruk. Når du velger dekk, er det også alltid lurt å stole på uavhengig dekktest, for eksempel.

Legg igjen en kommentar