Vanskelig å få lån?

Betalingsanmerkninger er gjerne grunner til at det kan være vanskelig å få lån.

Det er flere grunner til at man kan bli nektet å låne penger. Den vanligste er at det er i en vanskelig økonomisk situasjon, har pådratt kreditt historie eller bare ofre for en personlig konkurs.
Stabil inntekt eller bodd minst to år i Norge, gjør det som regel lettere å få låne penger i bank.

Andre faktorer som kan spille inn er at hvis du er en liten bedrift eller nylig har startet opp en bedrift kan være vanskelig å påvise en stabil inntekt. Selv mennesker som nettopp flyttet til Norge kan ha vært vanskelig å få lån fordi bankene og kreditt er vanskelig å få nok informasjon på vedkommende. Begge disse eksemplene er ofte en stor risiko for banken å låne penger.
Sjekk risikoen

Det er stadig på at der utlåner må styre risiko. Det betyr ikke at du som låner svikte deg, men heller at det er for lite informasjon til å basere beslutningen om å låne penger.
Lån for folk med dårlig kreditt

I dag er det en rekke lånegivere på markedet som spesialiserer seg på nettopp slike tilfeller. Den brukes ikke bare tradisjonelle metoder for kreditt vurdering. Disse långivere kan også ha litt høyere renter for å kompensere for økt risiko. Dette betyr at selv om kunden, for eksempel betalingsmislighold kan han få lov til å låne penger.

Legg igjen en kommentar